Published On: 6 juli, 2022

Aarsleff 75 år

I år är det 75 år sedan Per Aarsleff grundade Aarsleff-koncernen – med 14 man och några maskiner i ett gammalt brunkolsfält. 1947 lämnade civilingenjören Per Aarsleff sitt trygga jobb, lånade tiotusen danska kronor och köpte en grävmaskin. Så föddes bolaget Per Aarsleff A/S, som med tiden blev internationellt.
1979 påbörjades arbetet med schaktfri ledningsförnyelse och Pipe Technologies bildades. Pipe Technologies finns idag i 10 länder med över 1000 medarbetare. Med våra 168 installationsenheter producerar vi 1 miljon meter liner om året.

KAN DU FYLLA EN DUMPER MED 60 TON BRUNKOL PÅ EN DAG?
I så fall skulle du vara en självklar kandidat för ett jobb på Aarsleff 1947 – förutsatt att du också kan komma överens om följande:
• Du är villig att: Arbeta hårt tio timmar per dag, sex dagar i veckan.
• Arbete var arbetet än befinner sig – närmare bestämt i ett område som täcker cirka 400 kvadratkilometer på Mellersta Jylland (boende ingår ej).
• Arbeta i alla typer av väder, även vid ca 30 minusgrader.
I år är det 75 år sedan Per Aarsleff grundade Aarsleff-koncernen – med 14 man och några maskiner i ett gammalt brunkolsfält.

Idag har vi mer än 50 företag, 8 000 anställda och en årlig omsättning på 15 miljarder DKK. Detta kunde bara hända tack vare extremt hårt arbete, mycket tur, men också en skarp affärskänsla. Per Aarsleff hade till exempel en talang för att hitta rätt maskiner (han var en av de första ägarna till en lastbil med hydraulisk dumperkropp) samt rätt personal tack vare sitt förhållningssätt till människor: ”Jag har aldrig varit övertygad om att jag är den smartaste mannen i världen, men jag har hela tiden förbättrat mina färdigheter genom att prata med de människor som är sadlade med problemen. Kapabla människor har alltid varit ryggraden i systemet, många av dem kan ha varit lite konstiga, eller låt oss uttrycka det så här: de har haft starka individuella egenskaper ”, sa han en gång.

Låt oss hissa flaggan för gamle Per och hans företag som är redo i ytterligare 75 år.

Vill du veta mer? Kontakta Emil

Emil Lundmark FÖRSÄLJNINGSCHEF MARK +46 709-413 447 emil.lundmark@aarsleff.se

Emil Lundmark
Marknadschef
+46 709-413 447
emil.lundmark@aarsleff.se