Published On: 25 maj, 2023

MEET THE TEAM – DANIEL STRÖM, ENTREPRENADINGENJÖR

Daniel Ström jobbar som entreprenadingenjör hos oss på Aarsleff Pipe Technologies. Han drivs av att kunna hitta rätta och bästa lösningen för det specifika projektet och den stora utvecklingspotentialen på företaget. Läs mer om Daniel och hans roll som entreprenadingenjör.

Vad är din roll på Aarsleff?
Jag är en del av projektavdelningen och jag jobbar som entreprenadingenjör. I stort kan man säga att jag gör kostnadskalkyler samt produktionstidsplaner till anbud. Eftersom varje projekt är unikt anpassar vi rätt teknik och material på rätt ställe. Det ser olika ut varje gång och vi försöker alltid hitta den mest kostnadseffektiva lösningen med fokus på funktion och hållbarhet. Jag har ett nära samarbete projektledarna som driver projekten. Jag finns även med som ett stöd för produktionsavdelningen under projektets gång.

Hur ser en vanlig dag på jobbet ut?
Jag har förmånen att kunna jobba på distans hemifrån. För 1,5 år sedan flyttade jag hem från Stockholm till Hudiksvall. Aarsleff gav mig möjligheten att jobba kvar, och jobba hemifrån. Jag är på kontoret ungefär varannan vecka, eller vid behov. Jag trivs väldigt bra med det.
Ingen dag är den andra lik, men majoriteten av tiden går till att gå igenom förfrågningsunderlag samt ta fram kostnadskalkyler. Jag har en del kontakt med underentreprenörer och leverantörer.

Varför valde du yrket och varför valde du Aarsleff?
Jag jobbade på en spolfirma en gång i tiden. Spolfirman var underentreprenör åt Aarsleff. Då fick jag upp ögonen för företaget. Jag tycker det är ett intressant område och väldigt intressanta produkter. Efter några års samarbete fick jag frågan om jag ville börja som platschef på avdelningen för relining i fastigheter. Jag tackade ja! Efter cirka ett år som platschef började jag även kalkylera på fastighetsprojekt. Då fick jag chansen att flytta över till projektavdelningen och jobba som entreprenadingenjör. Numera räknar jag mestadels på projekt med markförlagda ledningar över hela landet.

Vad driver dig i ditt arbete och vad är det bästa med ditt jobb?
Jobbet är väldigt varierande. Alla projekt har olika förutsättningar och det är roligt att kunna hitta rätta och bästa lösningen för det specifika projektet.
Det finns stora utvecklingsmöjligheter på företaget det känns väldigt roligt och gör mig mer driven. Man satsar på personalen. Det gäller att vara på tå och visa att man vill!

Vad gör du helst en ledig dag?
Jag är helst med familjen. Vi köpte ett gammalt hus från början av 1900-talet förra sommaren, så stor del av tiden går till att renovera och fixa hemma. Annars älskar jag att fiska!

Bli en av oss!
Vi på Aarsleff Pipe Technologies är ledande i Europa inom schaktfri ledningsförnyelse. Vi kan erbjuda ett roligt, utvecklande och meningsfullt arbete. Ingen dag är den andra lik och för oss är det viktigt att vi tillsammans skapar en engagerade och professionell arbetsmiljö. Genom att dela kunskap och bry oss om varandra skapar vi en god laganda och arbetsglädje. Tillsammans bidrar vi till framtidens infrastruktur. Var med och gör skillnad tillsammans med oss!

Är du vår nya kollega? Läs mer om våra lediga tjänster och ansök här.
Vill du veta mer? Kontakta:
Johanna Sandberg, HR
+46 768–301 325
johanna.sandberg@aarsleff.se