Published On: 14 februari, 2024

Meet the team – Hanna Lunderbye, KMA-chef

Hanna Lunderbye är Kvalitet-, Miljö- och Arbetsmiljöchef hos oss på Aarsleff Pipe Technologies. Hon brinner starkt för arbetsmiljö- och hållbarhetsfrågor och efter en arbetsdag bryter hon gärna av med lite fysiskt arbete i stallet hemma på hästgården i Enköping. Läs mer om Hanna och hennes roll som KMA-chef.

Vad är din roll på Aarsleff?
– Min roll är väldigt bred. Jag ingår i företagets ledningsgrupp och jag driver och utvecklar vårt KMA-arbete. Jag tar till exempel fram målsättningar och handlingsplaner för hur vi ska uppnå en säker och bra arbetsmiljö samt hur vi ska nå målen i bygg- och anläggningssektorns färdplan för klimatneutralitet. Jag är också operativt involverad, till exempel i hanteringen av olyckor och tillbud. Jag fungerar som ett stöd för alla inom organisationen. Man kan vända sig till mig för alla typer av KMA-relaterade frågor. Vi på Aarsleff är kvalitets- och miljöcertifierade så jag säkerställer att vi följer standarden.

Hur ser en vanlig dag på jobbet ut?
– Mina dagar är väldigt varierade. Jag jobbar med många olika saker, vilket jag trivs väldigt bra med. Jag har bland annat en projektledarroll inom koncernen för att driva arbetet framåt med vår CO2-kalkylator, som hjälper oss att räkna på miljövinsterna i våra projekt. Vi har också flera förbättringsprojekt igång för att göra våra arbetsplatser säkrare.  Sammanfattningsvis skulle jag säga att mina dagar handlar mycket om kommunikation med andra människor. Jag har mycket kontakter med andra, både på kontoret och ute på plats i projekten.

Varför valde du yrket och varför valde du Aarsleff?
– Jag läste ekonomi för hållbar utveckling på universitetet och hållbarhet har alltid legat mig varmt om hjärtat. Jag har jobbat länge på Aarsleff nu så jag har varit med på en rolig och häftig resa med stark tillväxt. Jag har fått vara med och påverka, bygga upp och utveckla KMA-arbetet. Min roll ger mig ett stort utlopp för mina intressen helt enkelt.

Vad driver dig i ditt arbete och vad är det bästa med ditt jobb?
– Att få vara med och påverka och utveckla KMA-området. Tekniken som vi använder har stora miljöfördelar och vi kan se att vi har minskat våra CO2-utsläpp de senaste åren. Vi kan även se att medarbetarnas vardag blir säkrare. Det känns verkligen som att jag har ett viktigt jobb. Jag gillar också att vi tillhör en stor internationell koncern men att vi är ett lite mindre och mer familjärt företag i Sverige. Det blir många skratt på jobbet, vi har roligt tillsammans, och det bidrar bara ännu mer till att man värdesätter alla medarbetare och deras säkerhet och arbetsmiljö.

Vad gör du helst en ledig dag?
– Jag har tre killar hemma som jag gärna umgås mycket och ofta med. Vi bor på en hästgård så jag spenderar även en hel del tid i stallet. Jag tycker att det är väldigt skönt att få arbeta med kroppen när man har arbetat mycket med hjärnan på kontoret under dagen.

Bli en av oss!

Vi på Aarsleff Pipe Technologies är ledande i Europa inom schaktfri ledningsförnyelse. Vi kan erbjuda ett roligt, utvecklande och meningsfullt arbete. Ingen dag är den andra lik och för oss är det viktigt att vi tillsammans skapar en engagerade och professionell arbetsmiljö. Genom att dela kunskap och bry oss om varandra skapar vi en god laganda och arbetsglädje. Tillsammans bidrar vi till framtidens infrastruktur. Var med och gör skillnad tillsammans med oss!

Är du vår nya kollega? Läs mer om våra lediga tjänster och ansök HÄR.

Vill du veta mer? Kontakta:
Johanna Sandberg
HR
+46 768-301 325
johs@aarsleff.com 

Johanna Sandberg HR +46 768-301 325 johs@aarsleff.com