Published On: 26 mars, 2024

Schaktfri ledningsföryelse med fokus på funktion!

Med hjälp av schaktfri ledningsförnyelse och flexibla foder kan man förnya utslitna ledningar på ett tids- och kostnadseffektivt sätt utan att gräva. Dessutom med betydligt mindre klimatavtryck. Vi på Aarsleff har en bred produktportfölj och tillgång till alla designmöjligheter. Det gör att vi kan skräddarsy den bästa lösningen baserat på dina önskemål och kravställningar. Vi föreslår alltid lösningar i total transparens och vi är bara ett samtal bort.

Q&A – myter om flexibla foder

Q: Finns det anledning att skilja på homogena och glasfiberarmerade foder?

A: Nej, tvärt om. För att säkerställa maximal funktion på ledningen ska man se till att ha tillgång till alla designmöjligheter. Den bästa lösningen är en kombination av olika materiel då inte ett material löser alla problem.

Q: Kan alla leverantörer erbjuda båda materialen?

A: Nej, Aarsleff är hittills ensamma om att erbjuda egenutvecklade, testade material av båda typerna, homogena och glasfiberarmerade flexibla foder, vilket gör att vi kan anpassa metod och material så att det matchar specifika behov och funktionskrav för varje enskilt projekt.

Q: Kan man verkligen vara säker på att Aarsleffs flexibla foder håller i 100 år?

A: Det enda kända publicerade livslängdstest som har genomförts på flexibla foder av en tredjepart, utfördes av Dansk Teknologisk Institut tillsammans med Aarhus kommun och Per Aarsleff A/S. Detta test gjordes på Aarsleffs homogena flexibla foder och visade en förväntad livslängd för våra flexibla foder på cirka 100 år. Testet utfördes på rörstycken, uppgrävda efter att ha varit i drift i flera år.

Ta del av exempel, expertråd och framgångsfaktorer från några av Sveriges största ledningsförnyelsprojekt i vår folder: Guide för maximal funktion
och Fokus på funktion

Vill du veta mer? Boka en timmes kostnadsfri rådgivning!