Published On: 19 november, 2019

Fem tecken på att fastighetens rör behöver renoveras

Renoveringsbehoven i många av landets fastigheter ökar snabbt. Relining med flexibla foder är en effektiv metod som gör att man inte behöver byta ut de gamla rören, och Aarsleff har utvecklat en egen innovativ teknik som gör det möjligt att bilda ett nytt rör i det gamla röret. Men hur vet man att det är dags att se över rören i fastigheten? Här listar vi fem tecken på att fastighetens rör behöver renoveras.

1. Ålder
Äldre fastigheter ligger automatiskt i riskzonen. Det är till exempel vanligt att åldern på installationerna i miljonprogrammets fastigheter överskrider den tekniska livslängden. Rör som är mer än 40 år gamla bör definitivt undersökas.

2. Synliga tecken
Blunda inte för de uppenbara tecknen. Rost, läckage och sprickor bör alltid tas på allvar och kollas upp. Ju tidigare det är möjligt att åtgärda problemet, desto bättre.

3. Återkommande stopp
Stopp i rören tyder ofta på slitage eller skador. Återkommande stopp är ett mycket tydligt tecken på att något inte står rätt till.

4. Kluckljud i rören
Kluckande ljud i rören eller att vattnet rinner undan långsamt är ett tecken på avlagringar i rören. En varningsklocka för att det är på väg att bli stopp.

5. Läckage
Läckande avloppsvatten är också ett tydligt tecken på att något är fel. Bara ett litet avloppsläckage kan skapa kraftig bakterieväxt och försämra inomhusklimatet betydligt, även om läckaget ännu inte är synligt eller upptäckt.

Läs även guiden: “Att tänka på när fastighetens avloppsrör behöver renoveras

Aarsleff-Gamla-Sodertaljevagen-Fotograf-Mattias-Hamren-5-1024x683

Vill du veta mer? Kontakta oss!
Mikael Ejestrand
+46 705- 137 030
mikael.ejestrand@aarsleff.se