Published On: 10 oktober, 2023

Visste du att kommunen kan spara cirka 70 procent koldioxidutsläpp med schaktfri ledningsförnyelse?

Schaktfri ledningsförnyelse sparar tid och kostnader jämfört med traditionell schakt. Men visste du att det även är möjligt att göra stora koldioxidutsläppsbesparingar genom att välja schaktfritt och flexibla foder? Här kan du läsa mer om de stora miljöfördelarna med schaktfri ledningsförnyelse.

Visste du att?

● Schaktfri ledningsförnyelse med flexibla foder minskar koldioxidutsläppen med cirka 70 procent, jämfört med att gräva. Beräkningar för ett av våra projekt tillsammans med Trelleborg kommun visar till och med att koldioxidutsläppen reducerades med hela 91 procent, eller 755 ton CO2, jämfört med om kommunen hade schaktat.

● Installation av 100 meter flexibelt foder istället för schakt håller nere koldioxidutsläppen med lika mycket CO2 som släpps ut under fem bilresor tur och retur mellan Stockholm och Göteborg.

● Förra året förnyade vi på Aarsleff sammanlagt 141 996 meter ledning med flexibelt foder, vilket medförde 71 500 ton minskade koldioxidutsläpp jämfört med traditionell schakt. Det motsvarar koldioxidutsläpp för cirka 28 800 genomsnittliga villahushåll under ett år.

Läs mer om hur Trelleborgs kommun kunde minska koldioxidutsläppen med hjälp av schaktfri ledningsförnyelse här!

Choose sustainability. Choose a partner.

Vill du veta mer? Besök oss på Vatten 2023, 24-26 oktober – monter A01:20, så delar vi gärna med oss av mer information och expertråd.

Läs mer och hämta din gratisbiljett här: https://bit.ly/3F0LMZz