Published On: 17 oktober, 2023

Visste du att ledningsägare kan minska tidsåtgången med 90 procent med schaktfri ledningsförnyelse?

Schaktfri ledningsförnyelse sparar kostnader och koldioxidutsläpp jämfört med traditionell schakt. Men visste du att det även är möjligt att göra stora tidsbesparingar genom att välja schaktfritt och flexibla foder? Här kan du läsa mer om de stora tidsfördelarna med schaktfri ledningsförnyelse.

Visste du att?

  • Med schaktfri ledningsförnyelse och flexibla foder är det möjligt att hålla nere tidsåtgången med cirka 90 procent, jämfört med traditionell schakt. Tillsammans med Trelleborgs kommun renoverade vi till exempel cirka fyra kilometer långa avloppsledningar på bara två veckor. Ett projekt som med traditionell schakt hade kunnat ta flera månader att slutföra.

Jonas Törnvall, projektledare Nodra:

  • Nu när den här etappen är slut så känns det som ”vad var det som hände, tog inte jobbet längre tid?”

Läs mer om hur Nodra kunde spara tid med hjälp av schaktfri ledningsförnyelse här!


Annelie Svensson, VA-ingenjör på Kungälvs kommun:

  • Schaktfri ledningsförnyelse är en oerhört effektiv metod. Vi har tidigare varit med om andra projekt som har tagit flera år att slutföra. De boende fick stå ut med störande oljud, framkomlighetssvårigheter, damm och smuts, vilket i sin tur ledde till klagomål och missnöje. Den här gången kunde vi undvika klagomål och renoveringarna har varit mycket tidseffektiva.

Läs mer om hur Kungälv kunde spara tid med hjälp av schaktfri ledningsförnyelse här! 

Josefin Methi Sundell, miljöingenjör på Trelleborgs kommun och Roger Andersson, enhetschef för distribution på Trelleborgs kommun:

  • Schaktfritt minskar skador på infrastrukturen och störningar för omgivningen jämfört med traditionella ledningsbyten, som kräver både schaktning och återställning. Tiden för gatuavstängning eller omledning av trafik begränsas och vi får med fler sträckor i vårt ledningsförnyelseprogram.

Läs mer om hur Trelleborg kunde spara tid med hjälp av schaktfri ledningsförnyelse här!

Don’t choose a product. Choose a partner.

Vill du veta mer? Besök oss på Vatten 2023, 24-26 oktober – monter A01:20, så delar vi gärna med oss av mer information och expertråd.

 Läs mer och hämta din gratisbiljett här: https://bit.ly/3F0LMZz