Published On: 4 maj, 2021

Film: Installation med UV-ljus – så går det till

Vi på Aarsleff Rörteknik förnyar utslitna ledningar med hjälp av schaktfri ledningsförnyelse med flexibla foder. En metod som gör att man inte behöver gräva upp gamla ledningar, vilket minimerar kostnader, byggtid, störningar och miljöpåverkan. Följ med ut till ett av våra projekt i Uppsala där vi förnyar ledningar med hjälp av flexibla foder som härdas med UV-ljus.

Specialanpassade och skräddarsydda lösningar
Fodret som vi använder för att renovera ledningarna är gjort av glasfiber och har tillverkats i vår egen fabrik i Danmark. Tredjepartstester visar att alla våra flexibla foder för ledningsförnyelse i mark har en förväntad livslängd på 100 år. Flexibla foder specialtillverkas och kvalitetsgranskas inför varje enskild installation. I Uppsala förnyade vi ledningar med hjälp av flexibla foder som härdas med UV-ljus – skräddarsytt från start till slut.

Snabbt och smidigt med flexibla foder som härdas med UV-ljus
Härdning av flexibla foder med UV-ljus är en snabb och smidig metod vid schaktfri ledningsförnyelse. Fodret dras in i ledningen på en glidfolie, trycksätts med luft och sedan påbörjas härdningen genom att man kör ett så kallat ljus-tåg genom ledningen och belyser fodret med UV-ljus. När ljuståget dras genom ledningen härdas fodret och ledningen blir som ny igen.

Minimala störningar och koldioxidutsläpp
Med hjälp av den här metoden kan mycket komplexa renoveringar genomföras med minimala störningar för omgivningen. Arbetet är färdigställt på bara några dagar och i det här projektet har vi kunnat spara in nästan nio ton koldioxidutsläpp jämfört med om man hade schaktat.

Se fler filmer:

Vill du veta mer? Kontakta oss!
Emil Lundmark
Försäljningschef Mark
+46 709-413 447
emil.lundmark@aarsleff.se