Published On: 27 juni, 2023

Film: Installation med vatten – så går det till

Med över 30 års erfarenhet i ryggen har vi på Aarsleff Pipe Technologies samlat på oss stor kunskap om allt som har med med flexibla foder att göra. Häng med på ett av våra komplexa uppdrag när vi förnyar en ledning med en stor böj och en diameter på 1400 millimeter, i känslig miljö vid en tågstation.

Flexibel lösning för stora dimensioner
Flexibla foder kan installeras på flera olika sätt och i det här fallet installerar vi fodret med hjälp av vattentryck från en vattenpelare. Fodret skräddarsys alltid utifrån varje specifik situation, vilket gör det möjligt att anpassa metod och material för att tillgodose olika behov. Det gör det också möjligt att förnya ledningar i så pass stora dimensioner som 1400 millimeter – på bara tre dygn i det här fallet.

Ny ledning i den gamla ledningen
Fodret vrängs in i den gamla ledningen med hjälp av vattentryck från en vattenpelare och fodret letar sig själv fram genom den gamla ledningen. Det tar sig även förbi en böj på egen hand. Sedan värms vattnet upp, vilket gör att fodret härdas till en ny självbärande ledning. Efter avkylning så har vi byggt en ny ledning inuti den gamla.

Skräddarsytt från start till slut
Med hjälp av schaktfri ledningsförnyelse med flexibla foder är det möjligt att på ett tids- och kostnadseffektivt sätt förnya utslitna ledningar. Flexibelt och skräddarsytt i alla led. Med minsta möjliga klimatavtryck. Så att samhället kan fungera som det ska.

Se fler filmer:

CHOOSE SUSTAINABILITY. AND A PARTNER

Vill du veta mer? Kontakta oss!
Emil Lundmark
+46 709-413 447
emil.lundmark@aarsleff.se